Andrea Pajković | UPBiro.me
318
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-318,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Andrea Pajković

Arhitekta

Rođena je 1992. godine u Podgorici, gdje završava specijalističke studije na Arhitektonskom fakultetu 2014. godine sa radom „Turistički kompleks Štrbina – Bar“. Trenutno završava postdiplomske studije na Fakultet za Politehniku u Podgorici.

Samostalno i kao dio autorskog tima učestvuje na međunarodnim konkursima i projektovanju idejnih i glavnih projekata. Saradnik je na brojnim stručnim radionicama, a kroz aktivnosti u civilnom sektoru realizovala je brojne projekte koji su doprinijeli promociji adekvatnog tretiranja javnog prostora Samostalno i kao dio autorskog tima učestvuje na međunarodnim izložbama, stručnim radionicama i konkursima. Od 2014. godine je osnivač i član URBAR-a, organizacije koja kroz različite projekte koji su doprinijeli promociji adekvatnog tretiranja javnog prostora.
Član je Saveza arhitekata Crne Gore, a od 2018. godine posjeduje licencu ovlašćenog inženjera za obavljanje djelatnosti izrade tehničke dokumentacije i građenja objekata.
Nakon višegodišnjeg iskustva u arhitektonskom projektovanju i dizajnu enterijera, Andrea 2018. godine postaje osnivač firme UP biro (Urbanizam i projektovanje). Njen praktični rad sastoji se od realizacija u različitim arhitektonskim razmerama.